Jumaat, 8 April 2011

Selamat datang ke perjalanan seterusnya.

Dicatat oleh Nur di Jumaat, April 08, 2011

Post By Zul Nurain

Selamat datang ke perjalanan seterusnya.

Keinginan untuk mengetahui kebenaran dari balik pintu-pintu.Keinginan untuk mengintai bayang-bayang bidadari.Keinginan untuk menghindarkan diri dari kebingungan dan kesesatan Yahuda wa Nasara.Keinginan untuk mengetahui rahsia Ya Huwa.

Pergi semula ke pintu tadi.Baca kembali daun pintu yang anda bersihkan tadi.

The Gate of Ya Huwa.

Tahniah.Anda mengetahui nama sebenar dari tiga nama dari tiga daun pintu.

Ya Huwa...

Ya Huwa...

Ya Huwa...

Wahai dia...

Wahai dia...

Wahai dia...

Siapakah si 'Dia' itu?

Beratus tahun lamanya 'Nama yang dirahsiakan' itu tersimpan di dalam tabut rahsia.Kononnya para pendeta dari Bani Israel tidak mahu mendedahkan nama Tuhan Yang Agung.Lantas kononnya atas sifat menghormati Nama-Nya yang Agung,mereka hanya memanggil-Nya sebagai 'Dia'.Selepas kematian orang-orang alim dalam agama yang dibawa oleh nabi-nabi,muncullah golongan Yahuda,iaitu golongan yang menyeleweng dalam agama TUhan Musa a.s.Golongan ini makin berani menindas pengikut-pengikut Nabi malah mereka berani membunuh nabi-nabi sendiri.Inilah golongan dari Bani Israel yang amat jahat dan kejam.Mereka menyuburkan lagi segala bidaah dan kesesatan sehinggalah muncul agama baru yang dipanggil 'AGAMA YAHUDI',yang berteraskan kitab Talmud iaitu kompilasi karangan,ulasan,syarah dan pendapat para rabbi.

Golongan yang mengamalkan penyembahan syaitan warisan dari agama sihir Firaun pun memunculkan diri,inilah dia para Kabbalis dan agama mereka,Kabbalah.Inilah dia sisi gelap dari para rabbi syaitan yang menentang Tuhan Musa,Isa,Ishak,Yaakub dan Zakaria.

Nama yang dirahsiakan menjadi 'Yahuwa' atau 'Yahweh' kemudian disebut 'Jehova' oleh orang-orang Caucasian dari dataran Eropah yang menganut faham Yahudi-Kabbalis.Orang-orang Yahudi dengan segala sinagog,kuil dan rumah berhala mereka makin lupa akan 'Nama yang Agung' itu.Tuhan mereka adalah 'Yahweh',tuhan misteri yang tersembunyi lantas dikalahkan oleh Lucifer,yang lebih aktif dan nampak hebat.Tuhan yang tersembunyi ibarat berada dalam kegelapan,dan Lucifer kononnya menjadi Dewa Cahaya.Para rabbi pun menganut Kabbalis,satu 'tarikat' tersembunyi yang hanya dketahui oleh para rabbi dan orang-orang terpilih.Inilah dia intipati 'AGAMA YAHUDI' yang sesat lagi menyesatkan.

Sebenarnya zaman bagi umat Bani Israel menjadi umat pilihan Tuhan sudah lama berakhir,semua itu menjadi kenangan sahaja pada hari ini.HARI INI HANYA UMAT ISLAM SAHAJA YANG MENJADI UMAT PILIHAN TUHAN.Mengapa?

Ingat,untuk memahami rahsia StarGate,kita perlu memahami apa yang Azazel cari-cari dan dan untuk memahami apakah dia yang di cari oleh Azazel (Izzazil, homo matrix:Iblis),kita perlu memahami SISTEM TUHAN DI BUMI.


Sistem Tuhan


Kita perlu memahami sistem Tuhan dalam setiap penciptaan-Nya.Ini juga berkait dengan situasi atau 'pattern' perjalanan sejarah manusia.Dari zaman Nabi Adam sehingga Nabi Muhammad,terdapat DUA PERKARA PENTING yang perlu kita fahami.Terdapat dua perkara penting yang dibawa oleh nabi-nabi:

1-Akidah

2-Syariat

Pelajaran pertama,sistem akidah ADALAH SAMA BAGI SETIAP AJARAN NABI-NABI DAN SAMA SEPANJANG MASA.Tidak pula Nabi Adam mengajarkan menyembah Tuhan Air kemudian Nabi Idris mengajak menyembah Tuhan Api dan akhirnya Nabi Muhammad mengajak menyembah Tuhan Bumi.TIDAK SAMA SEKALI.

Semua nabi-nabi mengajak manusia MENYEMBAH ALLAH S.W.T.Tiada Tuhan selain Allah s.w.t.Allah lah yang mencipta langit dan bumi.Allah lah yang mencipta segala makhluk.Ini adalah sistem Tauhid yang universal.Kebanyakan manusia senang memahami jika dikatakan ada Tuhan yang menciptakan semua ini.Tuhan lah yang mencipta diri mereka sendiri.Fitrah semulajadi manusia juga memahami bahawa sudah pasti ada kuasa yang amat berkuasa mencipta semua ini.

Tetapi masalah terjadi kepada perkara kedua iaitu SYARIAT.Syariat dalam bahasa mudahnya ialah tatacara kehidupan atau CARA HIDUP berdasarkan KEHENDAK TUHAN tadi.Tuhan telah mencipta manusia,kemudian Tuhan juga mahu manusia berhidup mengikut cara atau kehendak yang digariskan untuknya.Tuhan mahu manusia menyembah-Nya.Tuhan juga mahu manusia melakukan perkara-perkara yang baik dan bermanfaat.TUHAN MAHU MANUSIA MENGIKUT CARA HIDUP BERDASARKAN KEHENDAK-NYA.

Katakuncinya ialah:Tuhan telah mencipta manusia namun manusia tidak boleh berhidup dengan sistem ciptaan sendiri atau makhluk lain.Manusia mesti berhidup dengan sistem Tuhan.

DENGAN KATA LAIN MANUSIA DICIPTA UNTUK BERHIDUP MENGIKUT KEHENDAK ALLAH AZZA WA JALLA.

Manusia bukan dicipta untuk mengikut sistem Komunis.Manusia bukan dicipta untuk mengikut sistem Yahudi.Manusia bukan dicipta untuk mengikut telunjuk Nasara (Kristian).MANUSIA DICIPTA UNTUK MENGIKUT AGAMA ALLAH AZZA WA JALLA.Namun dalam hal ini manusia amat payah untuk memahami atau menurut perkara kedua ini yakni SYARIAT.Manusia percaya Allah yang mencipta langit dan bumi,manusia percaya Allah lah yang mencipta diri mereka TETAPI MANUSIA TIDAK PERCAYA ALLAH TELAH MENETAPKAN CARA HIDUP UNTUK MANUSIA.

Manusia lebih percaya cara hidup mereka ditentukan oleh NAFSU SERAKAH sendiri.Manusia lebih percaya cara hidup mereka ditentukan oleh manusia yang lain.Namun yang paling malang ialah manusia percaya CARA HIDUP MEREKA DITENTUKAN OLEH IBLIS DAN SYAITAN.

Pilihlah,cara hidup mana yang kita mahukan.Pilihlah.Cara Yahudi,cara Kristian,cara hippies yang berfoya-foya,cara Komunis,Kapitalis atau Liberal.Pilihlah.Tuhan telah memberikan JANGKA MASA kepada kita.Satu jangka masa yang amat sukar kita tentukan.

Terdapat dua jangka masa.Ini dinamakan jangkamasa MAJOR dan jangkamasa MINOR.

1-Major:Jangkamasa dari alam semesta ini tercipta sehingga kiamat.

2-Minor:Jangkamasa dari lahir manusia hingalah saat kematiannya.

Berita buruknya,kita tidak tahu tempoh kedua-dua jenis jangkamasa ini.Kita tidak tahu berapa lamakah tempoh alam semesta ini dari penciptaannya hinggalah waktu kemusnahannya.Kita juga tidak tahu berapa umur kita;bilakah kita akan mati.

Istilah untuk saat kemusnahan MAJOR dan MINOR ialah KIAMAT BESAR dan KIAMAT KECIL.

Tuhan telah memberikan kita kedua-dua jangkamasa ini.Sekiranya umur kita sehingga tahun depan misalnya namun tiba-tiba Tuhan mahu kiamat terjadi hari Jumaat minggu ini,maka TEMPOH kita sudah tamat.Sekiranya kiamat terjadi pada Disember 2012 (misalnya) namun ajal kita sampai pada hujung minggu ini,MAKA TEMPOH KITA JUGA TAMAT pada tarikh itu.Tiada kompromi.Tiada lagi surat-menyurat.KITA TERPERANGKAP ANTARA DUA JANGKAMASA INI.

Selagi kita masih hidup,kita masih ada peluang untuk mencari THE HEAVENGATE.Kita masih ada peluang untuk mencari jalan kepada sumber kepada segala cerita ini;MAHA PENCIPTA.

Perubahan Syariat

Terdapat dua istilah kenabian.Pertamanya ialah Nabi.Nabi ialah seseorang yang diberikan wahyu supaya memikul tugas kenabian di mana dia harus menyebarkan ajaran agama Allah bukan dengan syariat yang baru,tetapi MENERUSKAN syariat rasul sebelumnya.Rasul pula adalah seseorang yang diberikan wahyu untuk memikul tugas kenabian di mana dia harus menyebarkan ajaran agama Allah.Bezanya ialah dia MEMBAWA SYARIAT BARU SERTA MEMANSUHKAN SYARIAT RASUL SEBELUMNYA.

Katakan terdapat 4 orang nabi dan 3 orang rasul.Nabi A,Nabi B,Nabi C,Nabi D,Rasul A,Rasul B dan Rasul C.

Mula-mula Rasul A diutuskan.Kemudian Nabi A.Setelah beberapa lama Rasul B pula hidup.Kemudian Nabi B seterusnya Nabi C.Kemudian Rasul C pula diutuskan.Akhirnya Nabi D pula diutuskan.

Dalam kes ini Nabi A mesti mengikut syariat Rasul A.Nabi B dan Nabi C pula mesti mengikut syariat Rasul B dan pada masa yang sama syariat RASUL A TERMANSUH.Kemudian dengan kemunculan RAsul C,syariat Rasul A dan RAsul B termansuh serta nabi-nabi selepasnya mesti mengikut syariat RAsul C,contohnya Nabi D dalam kes ini.

Sebab itu TIADA SIAPA BOLEH MEMANDAI-MANDAI MENGATAKAN DIA MENGIKUT SYARIAT NABI IBRAHIM misalnya.Syariat Nabi Ibrahim (Nabi Ibrahim juga seorang Rasul) sudah lama mansuh dengan kehadiran rasul-rasul seperti Ishak,Yaakub dan yang penting sekali telah ditutup dengan Rasul terakhir,Nabi Muhammad s.a.w.

DALAM HAL INI YANG MEMBEZAKAN ANTARA NABI DAN RASUL IALAH PERUBAHAN SYARIAT ITU.Adakah syariat baru atau syariat lama.Kalau seseorang itu mendapat syariat lama,dia ialah seorang Nabi.Jika mendapat syariat baru,dia adalah seorang RAsul.Apakah hikmah Allah Azza wa Jalla menukar-nukar syariat?Mengapa tidak dibiarkan syariat Nabi Adam a.s (Nabi Adam juga seorang Rasul) terus wujud sehingga ke hari ini?


ANTARA HIKMAH ALLAH S.W.T MENUKAR-NUKAR SYARIAT IALAH SUPAYA SETIAP MANUSIA MEMATUHI SETIAP UTUSAN-NYA.MEMATUHI UTUSAN-NYA SAMALAH SEPERTI MEMATUHI KEHENDAK-NYA.

Jika Allah s.w.t mengutuskan Nabi Muhammad misalnya dengan menggunakan syariat Nabi Ibrahim,sudah tentu ramai manusia yang menolak kerasulan Nabi Muhammad.Kata-kata Nabi Muhammad tidak akan dipatuhi.Malah Nabi Muhammad s.a.w sendiri akan diadili oleh manusia sama ada benarkah cara hidupnya sama dengan syariat Nabi Ibrahim.Jika semua nabi-nabi membawa syariat yang sama maka sudah tentu pada hari ini terdapat 124000 ribu aliran agama Allah di mana jumlah itu adalah jumlah nabi-nabi.

Dari Abi Zar r.a bahawa Rasulullah SAW bersabda ketika ditanya tentang jumlah para nabi, "(Jumlah para nabi itu) adalah seratus dua puluh empat ribu (124.000) nabi." "Lalu berapa jumlah Rasul diantara mereka?" Beliau menjawab, "Tiga ratus dua belas(312)"

(Hadits riwayat At-Turmuzy)

Setiap orang akan mendakwa memilih ajaran nabi masing-masing.Dan sudah pasti kitab AlQuran tidak lagi terpandang.Setiap aliran mempunyai kitab atau suhufnya sendiri.INI ADALAH KECELARUAN YANG DASYAT.

Namun terdapat satu lagi hikmah mengapa syariat ini bertukar-tukar.

Perubahan di Dalam Matrix

Allah s.w.t adalah pencipta manusia.Allah Maha Tahu apakah kelemahan atau kelebihan manusia.Allah Maha Tahu apa yang baik atau apa yang buruk buat manusia.SEBENARNYA BUMI DAN ALAM SEMESTA INI DICIPTAKAN UNTUK MANUSIA.Istilah alam semesta yang dapat diketahui oleh semua deria manusia ini ialah MATRIX MANUSIA.

Berita buruknya,Matrix Manusia ini sifatnya ialah akan berubah dalam kitaran tertentu.Setiap perubahan akan meninggalkan kesan secara fizikal,secara elektromagnetik,elektrik,kimia,biologi dan seterusnya.Akhirnya semua perubahan ini mempengaruhi SPIRITUAL MANUSIA.Hanyutan benua,perubahan iklim,perubahan daya graviti,perubahan aktiviti geo-kimia dan sebagainya adalah kesan fizikal dan kesan perubahan daya-daya yang berinteraksi.Setiap perubahan akan membuka kod-kod tertentu dalam minda manusia.Dan ini ada kaitan DENGAN PERUBAHAN SYARIAT INI!

PERUBAHAN SYARIAT ADALAH SALAH SATU CARA ALLAH S.W.T MENGUJI MANUSIA SUPAYA PATUH KEPADA PERINTAHNYA.

Adakah apabila Allah s.w.t memerintahkan kita patuh kepada syariat Nabi Muhammad s.a.w,kita memandai-mandai berkata bahawa kita hanya patuh kepada Nabi Ibrahim,Nabi Musa atau Nabi Isa sahaja?INILAH YANG MEMBEZAKAN SAMA ADA KITA PATUH DENGAN PERINTAH ALLAH S.W.T ATAU KITA PATUH DENGAN MANUSIA.

Bagaimana dengan manusia yang hanya mengambil AlQuran sahaja yang diwahyukan kepada Nabi Muhammad s.a.w namun menolak panduan syariat dari nabi tersebut?

INI ADALAH MEREKA YANG MENGIKUT HAWA NAFSU DAN AKAL SEMATA-MATA.NOKTAH.

Bagaimana mereka mahu percaya kepada AlQuran sahaja namun tidak percaya kepada kata-kata Nabi Muhammad yang dipilih sebagai tempat diturunkan wahyu yakni AlQuran itu?Adakah AlQuran diturunkan kepada seorang pendusta?Fikirkan semula.

Setiap zaman terdapat perubahan tertentu yang tidak disedari oleh manusia.Hanya Allah Yang Maha Mengetahui sahaja yang tahu rahsia perubahan ini.Bagaimana?Mudah saja,INI KERANA ALLAH LAH YANG MERANCANG PERUBAHAN INI.Jadi bagaimanakah caranya Allah s.w.t menyampaikan berita-berita perubahan ini?

MELALUI PARA UTUSAN-NYA.

Sebab itu perkataan 'nabi' berasal dari kata 'naba' iaitu 'khabar berita'.Dalam kes ini,manusia mesti mengikuti perkembangan rahsia yang tidak diketahui mereka ini dengan mematuhi perintah Allah melalui mulut utusan-Nya.Setiap perubahan ini mempunyai kesan tertentu.Dan ini akan menyebabkan perlunya manusia menyesuaikan diri kepada perubahan ini.Orang yang mengamalkan syariat Nabi Muhammad s.a.w akan meninggalkan satu tanda khas yang akan dikenal oleh Nabi Muhammad s.a.w di akhirat kelak.Inilah dia 'barcode' yang tercetak pada rohani setiap manusia yang mengamalkan sunnah Nabi Muhammad s.a.w.Orang yang mengamalkan sunnah-sunnah yang 'expired' seperti syariat Nabi Musa atau Nabi Yaakub pada masa KINI adalah mereka yang sesat,walaupun mengaku menyembah Allah s.w.t.Ini kerana DI DALAM SYARIAT MUHAMMAD ITU TERSEMBUNYI PERINTAH DAN KEHENDAK ALLAH.Bagaimana dia dikatakan menyembah Allah padahal Allah memerintahkan manusia menyembahnya dengan bersolat mengikut cara Nabi Muhammad namun orang tadi berdegil mahu menyembah Allah mengikut NAFSU SERAKAH DAN AKAL SENDIRI?

Syariat Nabi Muhammad menyimpan rahsia bagaimana manusia mampu mencapai tahap Heavengate.Namun Azazel menjanjikan kepada para pengikutnya satu jalan pintas yang lain,yang kononnya mampu menyampaikan mereka kepada HeavenGate.

STARGATE

Ya Huwa...wahai 'Dia'...namun sang Iblis tidak mahu memberitahu siapakah si Dia...Iblis memesongkan Yahudi dan Nasrani dengan menggantikan 'Dia' itu kepada dirinya atau objek-objek lain.Iblis menggunakan sedikit rahsia si 'Dia' untuk membohongi manusia.Kita tahu siapa si 'Dia' namun malangnya ada di antara kita mahu murtad dengan segera supaya mahu cara hidupnya dipilihkan oleh Yahudi,Nasrani dan Iblis.

Adakah kita mahu hidup kita ditentukan oleh Allah Azza wa Jalla,

atau Yahudi?

atau Nasrani?

atau Iblis dan Syaitan?


Pilihan di tangan anda!Ingat sebelum jangka masanya habis!


Next level


The Gate of Ya Huwa


Posted by Mistis Organization at 10:33 AM 225 comments

Sunday, March 21, 2010

HG-1:Belajar Menghidu


Artikel-artikel di dalam siri The HeavenGate kebanyakan di luar kotak pemikiran biasa.Sekiranya ada di antara artikel di dalam siri ini telah mengganggu ketenteraman anda,anda tidaklah digalak meneruskan pembacaan.Sekiranya anda merasa keliru atau sangsi setelah membaca isi kandungannya,terutama mengenai usul dan masalah agama,sila rujuk guru-guru agama yang mursyid.Sekiranya perlu sila rujuk AlQuran dan AlHadis.The HeavenGate adalah sekadar model untuk cara memahami kebenaran Islam dari cara yang unik,di mana tidak mengubah sedikit pun konsep dan kepercayaan sebenar hakikat kebenaran Islam itu sendiri.Dalam hal ini MistisFiles cuba untuk menyederhanakan isi kandungannya sesuai dengan tingkat kefahaman awam.

Ini adalah The HeavenGate-1

Selamat membaca.

-M.O

The Gate of Y H W

Selamat datang ke The Gate of Yehova.Keinginan untuk mengetahui kebenaran dari pintu langit.Keinginan untuk membersihkan kebusukan dan kesesatan hasil dari tangan-tangan Yahudi dan Nasrani.Keinginan untuk memadamkan api yang menyala di altar penyembahan Iblis.Keinginan untuk mengetahui rahsia dari Nama-Nama.

Welcome to The Gate.

Ini adalah Pintu Pembelajaran anda.Jika anda melihat tulisan pada pintu ini,anda akan membaca


"The Gate of Y E H O V A"

Apakah Yehova?Siapakah Yehova?Sila masuk.

Ok,anda sudah melepasi pintu ini.Apa yang ada dihadapan?Tiada apa-apa bukan.Kita belajar dahulu tentang Yehova.

Yehova adalah nama panggilan bagi 'Tuhan' dalam manuskrip-manuskrip Ibrani Kuno.Dari Yehova,muncul lah pelbagai variasinya seperti Yahweh dan Jehova.Ingin tahu rahsia di sebalik nama ini?Kami beritahu pembayangnya.Ibrani dan Arab adalah bahasa-bahasa Semitik.Jadi kita boleh katakan dua bahasa ini sama seperti bahasa Minang dengan bahasa Melayu;bahasa dalam kelompok Malayo-Polinesian.Siapa yang tahu bentuk-bentuk bahasa Semitik akan dapat menghidu rahsianya.

Bani Israel adalah satu keturunan bangsa yang diidentifikasikan dari susur galur Nabi Yaakub.Dari bangsa ini telah lahir ramai nabi-nabi.Dari bangsa inilah banyak pula penderhakaan dan pembunuhan ke atas nabi-nabi tersebut.Nabi-nabi silih berganti diutuskan ke atas bangsa ini,namun masih ada satu golongan yang menjadi duri dalam daging yang menyeleweng hukum Allah s.w.t di dalam Bani Israel.Kelompok ini dinamakan 'Yahudi'.

Jika kita perasan,terma 'Yahudi' popular digunakan ketika era Nabi Muhammad s.a.w dan selepasnya.Ketika zaman Nabi Musa,Isa dan lain-lain,AlQuran sering menggunakan istilah 'Bani Israel'.Begitu juga pengikut ajaran Nabi Isa.Pengikut-pengikut Nabi Isa ketika Nabi Isa masih hidup tidak disebut 'Nasara' atau 'Nasrani'.Istilah 'Nasara' digunakan kepada pengikut ajaran yang dikononnya diidentifikasikan terhadap ajaran Nabi Isa.Yahudi dan Nasrani adalah kelompok-kelompok yang telah menyimpang jauh dari ajaran Allah.

"Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: "Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu." (Al-Baqarah: 120).

Kita mesti mengenal siapakah dua kelompok ini untuk mengetahui sejarah StarGate dan setelah itu,kita mampu mencapai...

The HeavenGate.

Mengapa kita perlu mengetahui segala kebusukan mereka?Mengapa kita perlu tahu segala kesesatan mereka?KITA PERLU MENGETAHUI SEMUA INI SUPAYA DAPAT MEMBEZAKAN APA KEBUSUKAN KESESATAN MEREKA DENGAN KEHARUMAN HIDAYAH ILAHI.Hari ini manusia sudah tidak mampu membezakan segala kebusukan Yahudi dan Nasrani.Mereka menyanjung-nyanjung budaya syaitan dua kelompok sesat ini dan menghina para ulama yang menyambung tugas para nabi.Kehidupan harian disandarkan kepada budaya Yahudi dan Nasrani tanpa mahu belajar sedikit pun cara hidup Rasullullah s.a.w.Solat lima waktu ditinggalkan,apatah lagi solat berjemaah.AlQuran seminggu sekali pun amat payah mahu dibuka,padahal apabila berhujah tentang agama,MEREKALAH YANG MENDABIK DADA MAHU MENGIKUT ALQURAN.

Mereka mengaku mahu ikut AlQuran,padahal merekalah musuh AlQuran,menafsirkan AlQuran dengan NAFSU DAN AKAL SENDIRI tanpa mahu mengikut bimbingan Rasulullah s.a.w.Apabila menjadi mayat kelak,jangan haraplah mahu mendapat pembelaan AlQuran di ALAM BARZAH.Orang yang membaca AlQuran dan mengamalkan isinya,di alam kubur kelak akan dibela oleh AlQuran sendiri.Rasulullah s.a.w bersabda:

“Bacalah Al Quran,sesungguhnya pada hari kiamat nanti Al Quran akan datang sebagai pembawa syafaat kepada yang membacanya“

Cara hidup orang-orang Islam hanya satu sahaja.CARA HIDUP NABI MUHAMMAD S.A.W.Apabila Nabi Muhammad diutuskan ke dunia,semua syariat nabi-nabi lain terbatal,dan semua yang berakidah menyembah Allah Azza Wa Jalla MESTI mengikut SYARIAT NABI MUHAMMAD S.A.W.Mesti mengikut cara Nabi s.a.w.Bukan cara Sekular,Komunis mahu pun Antihadis.Cara hidup Islam adalah cara hidup Nabi Muhammad s.a.w.Islam dan cara Nabi Muhammad s.a.w tidak boleh dipisahkan.Adakah boleh seseorang itu mengaku Islam namun mengikut syariat Nabi Ibrahim?

SEBAB ITU KENA FAHAM BAHAWA ISLAM DAN CARA HIDUP NABI MUHAMMAD S.A.W ADALAH SATU.Syariat Islam adalah syariat yang dibawa oleh Nabi Muhammad.Syariat Nabi Musa misalnya menghukumkan orang yang melakukan dosa-dosa besar harus dihukum berbunuhan sesama sendiri.Namun syariat Nabi Muhammad tidak begitu.

Sebab itu salah satu taktik Yahudi dan Nasrani ini adalah untuk MEMBUANG CARA HIDUP NABI MUHAMMAD S.A.W dari dada-dada orang Islam hari ini.Apabila cara hidup Nabi dibuang dari amalan hidup seharian seorang manusia,maka langkah seterusnya adalah amat mudah;MEMASUKKAN CARA HIDUP SESAT,KAFIR DAN IBLIS ke dalam dada-dada manusia.

Mengapa cara hidup Nabi Muhammad s.a.w ini diusahakan supaya dibuang jauh-jauh dari hidup manusia?Ini kerana cara hidup Nabi Muhammad lah JALAN YANG SEBENAR yang menuju ke arah insan kamil,dunia dan akhirat.Iblis laknatullah tidak gemar jika manusia dapat mengikut jalan nabi,cara nabi.Jadi Iblis dan tenteranya menggunakan pelbagai cara untuk menjauhkan umat manusia dari mendapat hidayah Allah.

Sebelum kita masuk ke dalam pusaran StarGate,mari kita lihat dahulu apakah kebusukan golongan Yahudi yang namanya sahaja telah 'established' di dalam AlQuran yang mulia sebagai kaum yang punya ciptaan agama sendiri,iaitu agama selain Islam yang sudah pasti sesat lagi menyesatkan.Penjelasan di bawah berpandukan hujah seorang yang mengaku Yahudi Mizraim,menggunakan nama samaran Migdal_Bavel (Menara Babil),beliau kerap menyertai perbincangan forum yang menyentuh tentang Yahudi dan Israel.Fasih menggunakan bahasa Melayu,beliau berforum sambil menyelitkan dakyah bahawa golongan "Yahudi dan Zionis itu adalah baik".Adakah benar dakwaan beliau?

Kita akan jawab hujah-hujahnya satu persatu,di mana sambil kita menjawab hujahnya,kita akan semakin mencium segala kebusukan yang dibawa oleh pencacai Yahudi ini,yang cuba mempengaruhi pemikiran para forumer yang rata-ratanya masih mentah umurnya dan amat kurang berpengetahuan dalam sejarah Yahudi dan Israel.Sebagai permulaan,kita menimba ilmu dahulu secara santai sebelum memasuki persoalan yang lebih berat berkenaan StarGate dan rahsia-rahsianya.Kita akan belajar bagaimana untuk menghadapi hujah-hujah pencacai The Hidden Hand yang cuba mengalih perhatian sebentar dari PERKARA ASAS YANG SEBENAR:

"Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: "Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu."

(Al-Baqarah: 120).

Mencium Segala Kebusukan Yahudi Zionis.

Migdal_Bavel (MB) adalah nama yang digunakan oleh seorang forumer yang pekat dengan unsur-unsur Yahudinya.Kita akan belajar bagaimana beliau menggunakan hujah-hujahnya untuk menggambarkan 'kejahatan' Islam dan orang Islam secara halus,disamping memesongkan isu sebenar di Palestin.Contoh beliau diambil kerana ia memiliki bentuk yang sama dengan tabiat dan modus operandi para Zionisme dalam mengalihkan sesuatu isu sehingga masyarakat Eropah sendiri bersimpati dengan Zionisme Antarabangsa walaupun terang-terang mereka melakukan kekejaman dan penindasan.Dalam kes ini,beberapa forumer Melayu telah 'cair' dan terpengaruh dengan MB sehingga mereka terkinja-kinja dan menari-nari secara automatik tanpa disuruh-suruh mempersoalkan perjuangan rakyat Palestin dan memakihamun orang Islam dan bangsa Arab.Antaranya yang menggunakan 'nickname' genot,acong dan lain-lain.Forumer yang menggunakan 'nickname' genot misalnya mengaku dari keturunan Arab Yaman namun menari-nari bersama-sama MB yang secara halus menyelitkan penghinaan juga terhadap bangsa Arab (keturunan genot) sebagai 'sekular','pembohong' dan 'kejam'.Genot telah mencium tangan malah kaki MB yang penuh cagu kebusukan Yahudi Kabbalah dan rela dihina dan dipijak-pijak maruahnya asalkan mampu berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah dengan talibarut Yahudi.Ini samalah dengan tabiat tipikal para pemimpin Arab yang dungu sama di Yaman (tempat asal moyang genot),Arab Saudi mahu pun di lain-lain tempat yang tunduk patuh dengan Amerika dan Israel.

Dalam satu postingnya,MB menjelaskan tentang 'kekeliruan' orang Islam berkenaan Yahudi:

"Ramai orang Muslim tak tahu, yang versi agama umat Yahudi di Israel ialah Orthodoks (iaitu Modern-Orthodoxy). Yang membezakan kami dengan Yahudi Charedim (Ultra-Orthodoxy) ialah fahaman Zionism saja. Yang lelain semuanya sama. Kami beriman kepada Talmud dan Torah. Satu kejahilan yang nyata, satu ironi apabila kita kata, kita sokong Yahudi Orthodoks kerana mereka bukan Zionis, tapi dalam masa yang sama, kita mencaci dan memfitnah kitab Talmud yang diimani oleh Yahudi Orthodoks dengan pelbagai dakwaan. Lepas tu kita nisbahkan Talmud kepada Zionis. Tahukah korang bahawa kerana Talmud lah yang menyebabkan Yahudi Orthodoks ni tidak menjadi Zionis. Belajarlah dulu agama Yahudi sebelum kita menyebarkan salah faham ni kepada orang lain yer,bukannya apa. Kalau orang belajar tentang Islam dari kaca mata musuh Islam, adakah ko akan jamin ia 100% betul? :D

Taurat Lisan = Talmud/Mishnah+Gemarah/Hadis

Taurat Bertulis = Hebrew Bible/TeNa"CH/Old Testament

Dalam agama Yahudi, kesemua di atas tu namanya Taurat. Taurat dalam konteks ni bukannya kitab nabi Musa saja, tapi ia bersifat umum untuk seluruh di atas kerana secara harafiahnya, Torah tu bermaksud The Law. Bila orang Yahudi Orthodoks kata "Menurut Taurat...", "Dalam Taurat ada mengatakan..." "Kami mengikut Taurat yang mengatakan sekian-sekian...", itu tak bermaksud mereka quote dari kitab Torah nabi Musa saja, tapi juga membawa kemungkinan bahawa mereka quote dari Talmud, mungkin dari bahagian Nevi'im (Nabi-Nabi), mungkin dari bahagian Ketuvim (Penulisan2) atau mana-mana kitab para Rabbi. Kesemua ini dipanggil Taurat."

Perkara yang perlu diketahui oleh umat Islam ialah bahawa,Talmud adalah koleksi karangan dan pendapat para rabbi Yahudi.MB selalu membandingkan Talmud dengan kitab-kitab Hadis.Ini salah sama sekali.Hadis Nabi adalah kata-kata Rasulullah s.a.w,manakala Talmud adalah tulisan para rabbi yang dikumpulkan.Rabbi adalah pendeta-pendeta Yahudi.Di dalam Talmud penuh dengan penyelewengan terhadap ajaran Taurat.Di dalamnya bercampur aduk antara pendapat rabbi yang jujur dengan pandangan rabbi yang menyeleweng,korup dan berniat jahat.Pembahagian dari MB,tidak kira apa pun tentang Yahudi Israel,sebenarnya mereka terbahagi kepada dua:

*Ortodoks

*Zionisme/Ultra

Ortodoks adalah lebih kepada usaha para rabbi yang cuba membawa masyarakat yang menganut agama Yahudi kembali kepada hukum Taurat,mengambil berat tentang Talmud dan mempelajari kebaikan darinya.Golongan Ortodoks ini lebih kepada isu-isu budaya dan agama dalam tradisi Yahudi.Zionisme adalah satu aliran dari sekelompok Yahudi yang pada awalnya bergerak untuk menubuhkan negara Israel di tanah orang Islam di Palestin secara paksa dan kekerasan.Untuk itu,para rabbi yang menyertai gerakan Zionis ini telah mencetuskan satu aliran baru yang menggunakan agama sebagai cara untuk meyakinkan 'kesucian' cita-cita Zionisme.Mereka telah mengubah mana-mana yang perlu untuk menghalalkan darah 'goyyim' (gentile,non-jews) bagi menegakkan cita-cita Zionisme.

Apabila kita bercakap soal golongan Ortodoks Yahudi,ia adalah mencakupi isu-isu mencakupi sekitar agama Yahudi,Taurat dan Talmud.Golongan Ortodoks juga terbahagi kepada 3 aliran atau cabang pemahaman:

*Orthodox

*Ultra Orthodox

*Modern Orthodox

Zionisme pula adalah gerakan politik.Tujuannya ialah menubuhkan negara Israel.Noktah.

MB mengatakan Talmud adalah 'mengapa Yahudi Ortodoks tidak menjadi Zionis'.Ini adalah salah sama sekali,malah pengaruh Talmud yang menyeleweng itulah sumber utama pemikiran para Elit Zionisme seperti Theodor Herzl.Pemikiran karut seperti "bangsa pilihan Tuhan' atau 'Tanah yang dijanjikan' (Promised Land) adalah terma yang dipilih dan diputarbelit dari Talmud yang diputarbelit pula dari Taurat.SEBENARNYA TERMA 'BANGSA PILIHAN TUHAN' ATAU 'TANAH YANG DIJANJIKAN' ke atas Bani Israel adalah bersifat sementara dan 'tamat tempoh.Ini kerana kaum-kaum Bani Israel telah mengingkari perintah Allah yang memerintahkan mereka supaya berperang dengan satu kaum yang ganas dan memasuki Palestin.Akibatnya kaum-kaum Bani Israel dihukum sesat di Padang Pasir Sinai selama 40 tahun.

"Dan (ingatlah) ketika Musa berkata kepada kaumnya: "Hai kaumku, ingatlah nikmat Allah atasmu ketika Dia mengangkat nabi nabi diantaramu, dan dijadikan-Nya kamu orang-orang merdeka, dan diberikan-Nya kepadamu apa yang belum pernah diberikan-Nya kepada seorangpun diantara umat-umat yang lain.

Hai kaumku, masuklah ke tanah suci (Palestin) yang telah ditentukan Allah bagimu, dan janganlah kamu lari kebelakang (karena takut kepada musuh), maka kamu menjadi orang-orang yang merugi.

Mereka berkata: "Hai Musa, sesungguhnya dalam negeri itu ada orang-orang yang gagah perkasa, sesungguhnya kami sekali-kali tidak akan memasukinya sebelum mereka ke luar daripadanya. Jika mereka ke luar daripadanya, pasti kami akan memasukinya.

Berkatalah dua orang diantara orang-orang yang takut (kepada Allah) yang Allah telah memberi nikmat atas keduanya: "Serbulah mereka dengan melalui pintu gerbang (kota) itu, maka bila kamu memasukinya niscaya kamu akan menang. Dan hanya kepada Allah hendaknya kamu bertawakkal, jika kamu benar-benar orang yang beriman.

Mereka berkata: "Hai Musa, kami sekali sekali tidak akan memasukinya selama-lamanya, selagi mereka ada didalamnya, karena itu pergilah kamu bersama Tuhanmu, dan berperanglah kamu berdua, sesungguhnya kami hanya duduk menanti disini saja.

Berkata Musa: "Ya Tuhanku, aku tidak menguasai kecuali diriku sendiri dan saudaraku. Sebab itu pisahkanlah antara kami dengan orang-orang yang fasik itu.

Allah berfirman: "(Jika demikian), maka sesungguhnya negeri itu diharamkan atas mereka selama empat puluh tahun, (selama itu) mereka akan berputar-putar kebingungan di bumi (padang Tiih) itu. Maka janganlah kamu bersedih hati (memikirkan nasib) orang-orang yang fasik itu."

(Al-Maidah ayat 20-26)

Dalam ayat 20 hingga 26,surah Al-Maidah diterangkan bahawa ketika itu terdapat beberapa kelebihan ke atas Bani Israel berbanding umat-umat sebelum itu.Kemudian diseru kepada Bani Israel memasuki 'Tanah Suci'.Kemudian mereka mengingkarinya dengan pelbagai alasan.Akhirnya NABI MUSA A.S BERDOA SUPAYA MEMISAHKAN KAUMNYA YANG FASIK ITU DARI KELOMPOKNYA.

Kemudian 'Tanah Suci' itu diharamkan kepada Bani Israel selama 40 tahun dan selama itu mereka sesat kebingungan di padang pasir.

Pertama sekali kita kena faham,bahawa Bani Israel sendiri ingkar untuk memasuki 'Tanah Suci'.Kemudian Nabi Musa sendiri berdoa supaya dipisahkan golongan yang ingkar ini dari umatnya.

Palestin merupakan tanah suci yang diberkati dan memang telah ditetapkan untuk Bani Israel.Akan tetapi,siapakah Bani Israel yang dijanjikan tanah suci ini oleh Allah?Adakah janji ini berlanjutan dan abadi selamanya? Adakah tanah ini juga untuk semua orang Yahudi sampai hari kiamat? Sesungguhnya orang orang yang ditetapkan-Nya untuk menempati tanah suci adalah orang orang Bani Israel yang datang setelah masa Nabi Musa as.,dan yang mengikuti serta beriman kepada para nabi,seperti Nabi Daud as. Dan Nabi Sulaiman as.

Pada waktu itu mereka merupakan kelompok mukmin di tengah-tengah komuniti orang orang kafir di negeri Mesir serta tanah suci Palestin dan Allah S.W.T. mengutamakan orang mukmin atas orang kafir.Kerana itulah Allah S.W.T menjadikan tanah suci untuk Bani Israel yang beriman dan menetapkan hal itu karena faktor keimanan mereka. Setelah itu orang orang Yahudi (kelompok Bani Israel fasik yang mencipta agama baru) berubah dan mereka mendustakan Rasulullah SAW. Mereka kafir terhadap 'Deenul-Haq' (agama yang benar) yang dibawa Nabi Muhammad s.a.w . Atas dasar demikian, mereka dikategorikan sebagai orang orang kafir,zalim dan melampaui batas. Secara automatik mereka kehilangan semua hak mereka atas tanah suci kerana Allah s.w.t. telah mencabutnya dari mereka dan menjadikannya untuk hamba hamba-Nya yang soleh dan beriman. Hal ini sesuai dengan sunnatullah (hukum Allah di alam dan kehidupan) yang tidak berubah, iaitu ketentuan-Nya dalam pewarisan bumi hanya bagi hamba hamba-Nya yang soleh.

Masalahnya sekarang,orang yang mengaku kononnya Bani Israel pada hari ini adalah BUKAN DARI 12 SUKU BANI ISRAEL yang BENAR-BENAR BERIMAN seperti yang disebutkan dalam AlQuran.Mereka adalah YAHUDI campuran Eropah yang terbahagi kepada 3:

*Sephardi-Yahudi Eropah berasal dari penempatan di Sepanyol (Spaniard).

*Askenazi-Yahudi Eropah berasal dari wilayah-wilayah Jerman.

*Khazar-Kaum Asia Tengah yang pernah berkerajaan yang menganut agama Yahudi.

Mereka inilah TUNJANG KEPADA FAHAMAN SESAT ZIONISME ANTARABANGSA dokongan Theodor Herzl,seorang wartawan yang dijadikan 'frontman' oleh Kabbalis dan Christian Zionist.Jadi mereka bukan warisan golongan umat Nabi Musa.Malah mereka mencipta agama baru iaitu AGAMA YAHUDI yang berpaksikan TALMUD yang sesat hasil karangan para pendeta mereka sendiri.Fikirkan,mengapa diutus lagi seorang nabi kepada kaum Yahudi ini iaitu Nabi Isa a.s?Perhatikan semua rabbi-rabbi Yahudi menggugut,menghina,mengancam dan menentang NABI MEREKA SENDIRI!

Adakah Bani Israel adalah umat pilihan selama-lamanya?TIDAK SAMA SEKALI.

"Kamu adalah sebaik-baik umat (khayr aummah) yang dilahirkan untuk umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada perkara yang salah (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada Allah (dengan sebenar-benar iman)" (Surah Ali ‘Imran: ayat 110)

"Demikian juga Kami jadikan kamu (wahai umat Muhammad) umat pertengahan supaya kamu layak menjadi saksi terhadap umat manusia (syuhada ‘ala al-nas) dan Rasulullah pula akan menjadi saksi terhadap kamu" (Surah al-Baqarah: ayat 143)

Orang yang menganut ajaran Islam yang dibawa oleh Nabi Muhammad s.a.w adalah UMAT TERBAIK kini dan sekaligus memansuhkan mana-mana 'title' umat terbaik sebelum itu untuk dipakai pada hari ini.JIka orang Yahudi pada hari ini mahu tergolong dalam kelompok umat terbaik,dia MESTI memeluk agama Islam.Ini kerana syariat Nabi Musa dan Isa telah termansuh digantikan dengan syariat Nabi Muhammad s.a.w.

MB membuat kesalahan tafsiran antara Taurat dan Talmud mengikut kaca mata Zionis yang dianutnya:

"Dalam agama Yahudi, kesemua di atas tu namanya Taurat. Taurat dalam konteks ni bukannya kitab nabi Musa saja, tapi ia bersifat umum untuk seluruh di atas kerana secara harafiahnya, Torah tu bermaksud The Law. Bila orang Yahudi Orthodoks kata "Menurut Taurat...", "Dalam Taurat ada mengatakan..." "Kami mengikut Taurat yang mengatakan sekian-sekian...", itu tak bermaksud mereka quote dari kitab Torah nabi Musa saja, tapi juga membawa kemungkinan bahawa mereka quote dari Talmud, mungkin dari bahagian Nevi'im (Nabi-Nabi), mungkin dari bahagian Ketuvim (Penulisan2) atau mana-mana kitab para Rabbi. Kesemua ini dipanggil Taurat."

Bagi kita umat Islam,realitinya Taurat hanya satu,iaitu apa yang diwahyukan oleh Allah s.w.t kepada Nabi Musa.Talmud bukan Taurat.Talmud adalah kompilasi karangan pendeta Yahudi.Karangan manusia yang tidak lepas dari kesalahan.Ini berbeza dengan Taurat (yang asli) yang suci dari kesalahan.Namun kita pun tahu apa yang dinamakan Taurat (Old Testament) pada hari ini telah tercemar oleh tangan-tangan manusia,siapa lagi kalau tidak para rabbi yang dungu ini.

Lihat lagi hujah MB:

"Sangat tidak adil bagi Yahudi untuk orang dari agama lain menghakimi kami (Zionis Yahudi) sebagai sesat atau kafir di sisi Judaism. Ini adalah soal Halachah yang agak kompleks. Kalau Talmud pun tak diketahui sebagai kitab Yahudi Ultra-Orthodoks anti-Zionis, jangan mimpilah untuk menyebarkan khabar angin versi konspirasi kepada orang lain. Pertama-tama sekali untuk korang berhujah mengenai kedudukan Zionism di sisi Judaism ini, sila mempelajari terlebih dahulu konsep Taurat, sila mempelajari Midrash (Tafsiran) daripada Ma'amar Shalosh Shevu'os (The 3 Binding Oaths) dan komentar oleh Gedolim kami (Ulama Muktabar); baik golongan Rishonim (Salafi) dan juga Acharonim (Khalafi). Dan cubalah menghubungkaitkannya dengan penjelasan antara dua hujah (sokongan atau kritikan terhadap Zionism menurut Modern Orthodoxy atau Ultra-Orthodoxy)."

Ini bukan masalah mahu mengadili sama ada Zionis anutan MB ini sesat atau kafir di dalam agama Yahudi.Agama Yahudi itu sendiri sesat dan kafir dari petunjuk Allah s.w.t apatah lagi Zionisme yang merupakan aliran baru dari Judaism.Sesat di dalam kesesatan.Talmud bukan 'sebagai kitab Yahudi Ultra-Orthodoks anti-Zionis',TALMUD ADALAH KITAB MILIK SEMUA YAHUDI YANG INGKAR DAN KAFIR TERHADAP PERINTAH ALLAH AZZA WA JALLA.Tidak perlu belajar konsep Taurat seperti saranan Migdal_Bavel,pencacai Yahudi ini,kerana taktiknya ialah mendesak pemikiran forumer-forumer Melayu-Islam dengan mengemukan hujah-hujah dari pengetahuannya dalam selok-belok Keyahudian dan Zionisme,di mana pada masa yang sama membuatkan para forumer yang rata-ratanya cetek ilmu dalam bidang itu hanya terkedu,terganga dan hanya menganguk-angguk sahaja termasuklah genot dari Arab Yaman yang masih tidak sedar keturunannya dikutuk sebagai pembohong,kejam dan sekular.Semua saranan pencacai Yahudi ini adalah sekitar Talmud yang direka-reka oleh keturunan Samiri,siapa lagi kalau bukan para rabbi yahudi.Mengapa mahu memahami konsep Taurat dari mulut Zionisme yang menghalalkan darah umat muslimin?CUKUPLAH ALQURAN DAN BIMBINGAN RASULULLAH S.A.W SEBAGAI PELAJARAN BAGI KITA.

Lihat cara pencacai Yahudi yang berbapakan Muslim beribukan Yahudi namun memilih agama Yahudi ini memesongkan pemikiran sebahagian forumer tentang isu Palestin:

"Korang ni tak tahu suara sebenar orang Arab "Palestin". Palestin ni satu payung saja untuk kaum Arab di Tebing Barat dan Gaza. Tetapi mereka dari kaum yang berlainan. Ada pelbagai kabilah di sini, dan mereka bukannya satu keturunan. Ada yang keturunan asal kaum Levant (Arab Tanah Sham) dan ada juga keturunan pendatang dari Mesir dan Hijaz semasa zaman Khilafah Islamiyah. Keturunan asal kaum Levant tiada masalahpun dengan kaum Yahudi kerana mereka tahu keturunan mereka juga adalah dari Yahudi asalnya (Yahudi yang masih remain dalam zaman penjajahan Roma dan juga Yahudi yang pulang menetap semasa Khilafah Islamiyah merampas kembali Yerusalem daripada Romawi Timur). Arab di Israel ni yang berjumlah satu juta setengah itu ramai dari keturunan yang sama dengan Yahudi. Begitu juga beberapa kabilah Arab di tanah-tanah tinggi Tebing Barat yang korang gelarkan Palestin tu. Sebab itu kami kaum Yahudi berasa marah sangat dengan perekrutan Hamas dan sekutu pejuangan keganasan mereka (keturunan pendatang semasa zaman Khilafah yakni mereka yang menetap di tanah-tanah rendah di sekitar tebing sungai Jordan) terhadap remaja "Palestin". Merekalah tiada belas kasihan terhadap keturunan "Palestin" dari suku lain yang mana dijadikan sebagai alat mereka saja untuk merealisasikan cita-cita kebangsaan Arab"

Pertamanya MB percaya bahawa HAMAS dan pejuang-pejuang pembebasan Palestin 'membunuh' kanak-kanak.MB mendakwa Zionis membela kanak-kanak dan remaja Palestin dan MB juga ada memnceritakan kisah askar Zionis cuba menyelamatkan kanak-kanak Palestin.INI ADALAH CERITA JENAKA DI ZAMAN INTERNET.Padahal kita pun sudak muak dengan foto-foto beratus-ratus wajah kanak-kanak Palestin yang mati dibunuh oleh rejim Zionis.Bagaimana boleh dikatakan bahawa Zionis menyayangi kanak-kanak dan remaja Palestin padahal kanak-kanak dan remaja Palestinlah sasaran utama Zionis keturunan Migdal_Bavel ini kerana dikhuatiri mereka akan tumbuh dewasa sebagai pejuang Palestin.Mahu foto?JIka dikumpulkan foto kanak-kanak dan remaja Palestin yang mati dibunuh Zionis dengan foto 'askar Zionis sedang menyelamatkan kanak-kanak Palestin',agak-agak,siapa menang?

Keduanya,MB memusingkan-musingkan cerita tentang kompisisi keturunan Arab Palestin,padahal ini bukan masalah perjuangan sukukaum Arab,ini masalah kekejaman Yahudi Zionis merampas tanah dan menindas UMAT ISLAM PALESTIN.Isu Palestin bukan berpayung di bawah nama 'Palestin' TETAPI ATAS NAMA KESUCIAN ISLAM DAN MASJIDIL AQSA.

Mengapa Yahudi Eropah terhegeh-hegeh mahu datang ke Palestin?Tinggal sahajalah di Eropah.Mengapa mahu merampas tanah orang-orang Islam Palestin?.Migdal_Bavel tidak faham perasaan seorang ibu kaum Muslimin yang kematian anak-anaknya dibunuh rejim Zionis dengan menggunakan BOM FOSFORUS.Apa yang MB tahu ialah berforum mempertahankan kekejaman Zionis tanpa mahu belajar sejarah umat Islam Palestin,pembunuhan beramai-ramai Sabra & Shatilla dan berpuluh-puluh lagi tragedi yang dimulakan oleh Zionis Yahudi.

Lihat putarbelit dari pencacai Yahudi ini:

"Golongan inilah yang diciptakan oleh negara-negara Arab kebangsaan moden agar Yahudi diusir daripada dunia Arab. Ia hanyalah masalah kebangsaan yang penuh taksub saja, bukannya agama. Pejuang nasionalis dan keagamaan di "Palestin" ini hanyalah terhasil apabila negara Jordan (yakni negara sebenar mereka) dan negara-negara Arab lain kalah dalam perang 6 hari sehingga Tebing Barat (Cis-Jordan) jatuh ke tangan Israel. Sejak hari itu, misi penubuhan negara "Palestin" diada-adakan. Padahal sebelum itu, ketika Tebing Barat adalah sebahagian Jordan, mengapa tidak pernah diwujudkan negara Palestin di Tebing Barat apatah lagi di Gaza (yang mana adalah sebahagian Mesir)? Mengapa mesti selepas jatuh ke tangan Israel Moden, baharulah terhegeh-hegeh meniup semboyan bernama Palestin? Mengapa ketika British memerdekakan dulu bangsa Arab di Tanah Suci Israel ini (yakni merangkumi Israel Moden dan Jordan Moden), mereka tidak menamakan negara mereka sebagai Palestin? Padahal namanya pun British Mandate of Palestine. Kenapa Jordan pula? Yarden itu adalah nama yang wujud dalam Taurat kami, yang diberikan kepada sungai suci yang mengaliri tanah suci ini. Begitu juga Levanon, merupakan nama gunung menurut kitab. Suatu persoalan yang tidak pernah mampu dijawab oleh mereka"

Lagi hujah putarbelit MB yang menganggap perjuangan pembebasan Palestin adalah perjuangan RASIS LAGI SEKULAR:

"Korang tak tahu sedikitpun tentang apa yang sebenarnya berlaku di Timur Tengah lebih-lebih lagi di Israel. Korang membabi buta menyokong orang-orang Arab yang rasis lagi sekular, yang menggunakan ajaran Islam, menggunakan tiket Jihad sebagai alat kepentingan peribadi mereka menentang kami, tanpa korang mengetahui bahawa mereka mengeksploitasi sokongan korang yang bukan Arab ni agar merestui mereka demi kepentingan nasionalis Arab"

Adakah kita sebagai umat Islam boleh melupakan segala penderitaan saudara seagama kita di Palestin semata-mata percaya bahawa para pejuang Arab di sana berjuang semata-mata atas dasar kebangsaan,bukan agama,seperti yang dibohongi oleh Yahudi Zionis?Adakah kita boleh melupakan wajah-wajah kanak-kanak Palestin,orang tua dan wanita yang dibunuh,diperkosa atau dicederakan oleh Zionisme yang disokong oleh pencacai Yahudi bernama Migdal_Bavel ini semata-mata terkeliru dengan kekeliruan MB sendiri tentang sentimen perjuangan di Palestin?

SEBENARNYA INI BUKAN MASALAH UNTUK TERHEGEH-HEGEH MENUBUHKAN NEGARA PALESTIN,INI ADALAH MASALAH BAGAIMANA UNTUK MEMBEBASKAN TANAHAIR UMAT ISLAM PALESTIN DARI REJIM ZIONIS LAKNATULLAH.

Tidak kiralah apa nama sekalipun.TUJUAN UTAMANYA UNTUK MENGEMBALIKAN TANAHAIR PALESTIN KE PANGKUAN UMAT ISLAM.

MB sebenarnya menggunakan taktik yang sama cuba digunakan oleh Zionisme iaitu MENGALIHKAN ISU PALESTIN SEBAGAI ISU KEBANGSAAN ARAB SEMATA-MATA,BUKAN ISU SELURUH UMAT ISLAM.

MB pula mendakwa nama Jordan dan Lebanon itu berasal dari Taurat dia,padahal bahasa Arab dan Yahudi adalah berkongsi langgam bahasa sebagai bahasa-bahasa Semit.Nampaknya MB belum habis khatam lagi keturunan sebelah ibunya,malah membabi buta mengikut agama sesat Yahudi berserta menganut fahaman Zionisme sekali.Palestin bukan untuk YAHUDI SESAT PEMBUNUH PARA ANBIYA.Palestin adalah tanahair pengikut AGAMA ALLAH S.W.T.Ini dijelaskan oleh doa Nabi Musa a.s yang meminta dipisahkan golongan fasik dari umat Nabi Musa ketika itu.

Ketika ini forumer genot (Arab Yaman+Siam) terkinja-kinja melompat-lompat seronok apabila bangsanya iaitu Arab dihina sebagai pengganas,pembunuh kanak-kanak,taksub,bersikap asobiyah (kebangsaan) dan tetap berada dipihak yang salah.Yang benar,baik,beriman,pilihan Tuhan dan tidak bersalah ialah YAHUDI ZIONIS.Sikap ini samalah seperti pemimpin-pemimpin Arab yang tercium-cium tangan Amerika dan Israel.Genot tidak kisah kanak-kanak Arab Palestin dibunuh bagaikan anjing kurap ditepi jalan.Genot tidak peduli remaja Arab Palestin bergelimpangan akibat terkena bom berangkai atau fosforus.Genot yang bangga berketurunan Arab Yaman tidak mengerti tangisan warga Arab Palestin yang kehilangan tanah dan rumah.Sepatutnya Genot ini dicampak ke Yaman kembali atau setepatnya di Palestin,bercampur dengan 'seketurunannya' iaitu orang Arab.Biar dia merasa dihina oleh Yahudi Zionis yang menganggap orang Arab sebagai musuh dan sampah sahaja.

Mungkin Genot ini mengatakan dia Arab Yaman bukan Palestin.Inilah dia sikap tipikal bangsa Arab yang amat gemar berkabilah dan berpuak-puak.SESUNGGUHNYA ORANG MELAYU MEMBENCI YAHUDI BUKAN KERANA DIA YAHUDI TETAPI ATAS SEBAB-SEBAB YANG DITUNJUKKAN DI DALAM ALQURAN.Yahudi yang dibenci bukanlah kerana dia dilahirkan sebagai Yahudi tetapi kerana sikapnya masih mahu mengikut perangai Yahudi Fasik yang menentang agama Allah.

"Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: "Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu." (Al-Baqarah: 120).

Adakah Genot tidak membaca AlQuran?Mengapa Allah mengancam orang yang MENGIKUT AGAMA YAHUDI?.

Lihat pencacai Yahudi meluahkan kemarahan:

"Ak tidak benci Islam atau muslim, tetapi terlebi dahulu, kebanyakan umat Islam kini telah diajar bahawa Yahudi itu adalah musuh mereka yang terbesar dan pada akhir zaman nanti, umat Islam akan berperang dengan kami dan membantai kami, menyembeli kami sehabis-habisan. Bawalah kemari hadis pegangan korang yang meramalkan hatta pokok dan batu pun akan menolong korang untuk membongkarkan di mana kami bersembunyi. Inilah penyebab utama yang akan menghalang kita daripada mencapai perdamaian mutlak sejak dulu lagi. Korang sendiri keliru dengan agama korang yang telah bercampur aduk dengan agenda Arab nasionalis yang sebenarnya sekular, tapi pandai pula mengatakan Zionism itu bertentangan dengan Judaism"

Ini dia hadisnya jika itu yang diminta oleh MB:

Daripada Hadist riwayat Abu Hurairah ra: Bahawa Rasulullah saw. bersabda: Kiamat tidak akan terjadi sebelum kaum muslimin memerangi orang-orang Yahudi, lalu kaum muslimin dapat mengalahkan (membunuh) mereka, sampai-sampai seorang Yahudi bersembunyi di balik batu dan pohon lalu batu dan pohon itu berseru: Hai orang muslim, hai hamba Allah, ini seorang Yahudi di belakangku, kemari dan bunuhlah dia! Kecuali Pohon gharqad (sejenis pohon cemara atau pohon berduri), kerana pohon itu adalah pohon orang Yahudi."

Perlu diingat,bukanlah bermakna seseorang dilahirkan sebagai Yahudi maka dia akan dicela oleh Islam.Yang dicela ialah mereka yang mengikut telunjuk kesesatan dari golongan Yahudi yang menentang agama Allah dan tidak mengakui kerasulan Muhammad s.a.w.Ini samalah seperti jika seseorang itu lahir dari kalangan Kristian.Inilah yang terjadi kepada Migdal_Bavel yang memilih agama Yahudi dari agama Islam yang dianut bapanya.DIA SENGAJA MERELAKAN DIRI MENGIKUT KEMAHUAN GOLONGAN YAHUDI.Tidaklah menghairankan dia berasa gembira dan selesa dengan agama itu kerana ALLAH SUDAH MENARIK HIDAYAH DAN PERTOLONGAN KEPADANYA.

"...Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu." (Al-Baqarah: 120).

Ini berbeza jika MB masih berasa resah gelisah berada di dalam agama Yahudi.Ini bermakna masih ada tanda-tanda hidayah Allah itu di dalam hatinya.Ini tidak,MB amat berbangga menjadi Yahudi malah berbangga menganut fahaman Zionis dan sanggup menghabiskan masa berforum di internet demi mempertahankan kekejaman Zionis dan melupakan tangisan dan darah yang tumpah di Sabra dan Shatilla.MALANGNYA,seorang Arab Yaman yang darahnya bercampur antara Siam dan Melayu celup dengan megah sanggup menjadi pencacai kepada pencacai Yahudi.Pencacai mencacai pencacai.Akhirnya,sama-sama jatuh ke dalam lubang kebusukan agama Yahudi dan Zionis.

quote:

"Korang sendiri keliru dengan agama korang yang telah bercampur aduk dengan agenda Arab nasionalis yang sebenarnya sekular, tapi pandai pula mengatakan Zionism itu bertentangan dengan Judaism"

MB mengatakan forumer Islam keliru dengan agama mereka sendiri yang dikatakan "telah bercampur aduk dengan agenda Arab nasionalis yang sebenarnya sekular".

Adakah agama Islam ini adalah agenda Arab sekular?Adakah agenda Nabi Muhammad?

ISLAM ADALAH AGENDA ALLAH YANG MAHA PERKASA.NOKTAH.

ISLAM ADALAH PENUTUP SEMUA AJARAN NABI-NABI ALLAH AZZA WA JALLA.Yahudi dan Judaism lah agenda para rabbi yang menyeleweng dan berfikiran jahat.Yahudi Kabbalis Rabbanikal ini benar-benar tidak puas hati bila mengetahui nabi terakhir akan dibangkitkan dikalangan bangsa Arab.Mengapa?KERANA MEREKA MENGANGGAP BANGSA ARAB BANGSA MURAHAN DAN RENDAH BERBANDING MEREKA YANG KONONNYA BANGSA PILIHAN TUHAN.

Sekali lagi Genot ketawa tersengih-sengih apabila keturunannya dihina secara senyap-senyap dan bermuslihat oleh pencacai Yahudi.

Lihat apa jawaban Genot mewakili sikap para pemimpin Arab yang rela dicaci oleh Yahudi asalkan dapat menjilat punggung mereka:

"Aku pelik kat orang Melayu, dorang nak musuh2 dengan Yahudi atas sebab agama ka? Aku yang bangsa Arab pon xnah rasa papa kat orang Yahudi. Aku anggap Yahudi sbgai sepupu senenek moyang gak n sbenarnya x ada beza pon dgn kami. Ni la jadiknya bila hubungan sejarah diceritakan sekerat2 saja"

Genot menjawab bagaikan jawapan mat rempit yang tidak pernah baca berita.Dia masih tidak dapat membezakan Yahudi dengan Yahudi yang mengganas terhadap umat Islam.

Renungkan gambar ini.Budak kecil ini berketurunan Arab muslim.Dia dibunuh oleh Yahudi Zionis.

Lepas merenung gambar ini,Genot berkata:"Aku yang bangsa Arab pon xnah rasa papa kat orang Yahudi. Aku anggap Yahudi sbgai sepupu senenek moyang..."

Inilah contoh orang Islam yang telah tercium malah terpalit kebusukan Yahudi,dia tidak berusaha untuk membersihkan najis Yahudi tadi,malah terus bermain-main dengan najis kesesatan Yahudi tadi dengan riang gembira.Sebab itu sebelum anda melangkah lebih jauh,lebih baik anda belajar menghidu segala kebusukan Yahudi ini,tidaklah nanti anda akan menjadi beberapa orang forumer dalam forum itu yang sudah buta untuk membezakan antara harum dan busuk.Antara kebenaran dan pembohongan.

satu lagi lawak jenaka dari pencacai Zionis:

"Israel membina tembok adalah untuk kebaikan rakyat Israel dan juga rakyat Arab "Palestin" khususnya kanak-kanak, remaja dan wanita. Tanpa tembok yang dibina, kaedah pengeboman berani mati akan berlanjutan sejak tahun 2000 sehingga sekarang. Bayangkan dalam 3-4 tahun, sudah 1000 (majoriti orang awam) dibunuhnya sedangkan Israel yang membunuh mereka dikatakan membunuh orang awam"

Satu dunia sudah tahu fungsi tembok ini.Jangan tanya Migdal_Bavel atau Genot,tanyalah warga Palestin yang dikurung di dalam tembok ini,ADAKAH MEREKA DAPAT HIDUP RIANG GEMBIRA DAN BAHAGIA di sebalik tembok tinggi itu?Inilah jawapan tipikal yang selalu diberikan oleh jeneral-jeneral perang Yahudi Zionis dalam menghalalkan tindakan tidak berperikemanusiaan mereka terhadap orang Islam Palestin.


Saudara dan saudari,

Jika kita mengaku muslim yang bersaudara antara satu sama lain,maka jika kita tidak mampu membantu muslim Palestin dengan kekuatan,bantulah mereka dengan cara lain,sekurang-kurangnya membenci perbuatan Yahudi Zionis menindas dan membunuh orang Islam.Inilah IMAN PALING LEMAH.Bukannya mengiyakan apa sahaja alasan Yahudi Zionis yang membela perbuatan mereka.Ini tidak,bukan sahaja mengangguk,malah tumpang sekaki menyokong Yahudi Zionis dan menyalahkan muslim Palestin.Di mana iman kita,di manakah kasih sayang kita sesama Islam jika masih tidak mampu mengecam warna merah darah yang mengalir panas dari tubuh muslim Palestin.

Cukuplah para pemimpin Arab sendiri yang dijadikan lembu dicucuk hidung oleh Zionis,adakah kita di sini masih buta warna lagi dengan darah kanak-kanak Palestin yang ditembak Yahudi Zionis.Adakah apabila negara kita diserang musuh,keluarga kita disembelih,rumah kita dibom atau dirobohkan,maka apabila kita bangkit menentang,maka APAKAH PERASAAN KITA JIKA PERJUANGAN KITA INI DIANGGAP PERJUANGAN NASIONALIS MELAYU?Jawablah wahai pencacai Yahudi,tidak kira dari Arab Yaman yang tidak tahu diuntung atau golongan Melayu Mudah Lupa.

Rasanya cukup di sini sesi pembelajaran kita.

Kembali ke pintu tadi.

Anda nampak perkataan di belakangnya?Adakah tertulis The Gate of Yehova?

Mari kita bersihkan kekotoran yang dipalit oleh para Rabbi di pintu ini supaya kita boleh menyingkap apa yang ada di sebalik perkataan "Yehova"....

Jika anda tidak berupaya untuk mencerna segala kebaikan dari Islam ketika di dunia,adakah anda berupaya melihat kebenaran Islam di dalam Jahannam?

The Gate of Ya Huwa

0 ulasan on "Selamat datang ke perjalanan seterusnya."

Catat Ulasan

Sebuah Pertemuan

Sebuah Pertemuan

Ketika diri mencari sinar
Secebis cahaya menerangi laluan
Ada kalanya langkahku tersasar
Tersungkur di lembah kegelapan

Bagaikan terdengar bisikan rindu
Mengalun kalimah menyapa keinsafan
Kehadiranmu menyentuh kalbu
Menyalakan obor pengharapan

Tika ku kealpaan
Kau bisikkan bicara keinsafan
Kau beri kekuatan, tika aku
Diuji dengan dugaan?
Saat ku kehilangan keyakinan
Kau nyalakan harapan
Saat ku meragukan keampunan Tuhan
Kau katakan rahmat-Nya mengatasi segala

Menitis airmataku keharuan
Kepada sebuah pertemuan
Kehadiranmu mendamaikan
Hati yang dahulu keresahan

Cinta yang semakin kesamaran
Kau gilap cahaya kebahagiaan
Tulus keikhlasan menjadi ikatan
Dengan restu kasih-Mu, oh Tuhan

Titisan air mata menyubur cinta
Dan rindu pun berbunga
Mekar tidak pernah layu
Damainya hati
Yang dulu resah keliru
Cintaku takkan pudar diuji dugaan
Mengharum dalam harapan
Moga kan kesampaian kepada Tuhan
Lantaran diri hamba kerdil dan hina

Syukur sungguh di hati ini
Dikurniakan teman sejati
Menunjuk jalan dekati-Nya
Tika diri dalam kebuntuan

Betapa aku menghargai
Kejujuran yang kau beri
Mengajarku mengenal erti
Cinta hakiki yang abadi

Tiada yang menjadi impian
Selain rahmat kasih-Mu Tuhan
Yang terbias pada ketulusan
Sekeping hati seorang insan
Bernama teman

 

Rufaydah Al-Aslamiyyah Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Sponsored by Blogger Template Gallery